Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Når kommer flyttebyrået på flyttedagen? 

Noen dager før flyttingen vil du bli informert om tiden du kan forvente deg. I de fleste tilfeller vil dette være fra klokken 08:00 og utover. Hvis tiden ikke passer gi oss beskjed.

Kan jeg også bestille via Flytteguiden hvis jeg bare har noen store tinger å flytte på? 

Flytteguiden gir deg valget mellom å velge dette alternativet som en tilleggstjeneste.

Trenger jeg en befaring? 

En befaring er ikke nødvendig. Du kan angi din situasjon med vårt skjema / kalkulator, som gir oss et nøyaktig bilde av ditt flytteoppdrag. Det gjør at en befaring ikke er nødvendig så lenge det ikke er noe spesielt.

Hvordan planlegger jeg flyttingen, og hva må jeg gjøre? 

FØR DU FLYTTER:
 • Ring kommunen og sjekk (for begge adressene) om det skjer noe på gaten på flyttedagen, og forhindrer oss i å nå inngangsdøren med varebilen (for eksempel et marked eller veianlegg osv.) Sjekk også med kommunen om det kreves parkeringstillatelse eller unntak for varebilen, og organiser dette direkte. 
 • Gi beskjed til naboene dine og be dem om å forlate parkeringsplassene foran huset ditt gratis på flyttedagen. Parker noen av dine egne eller vennenes biler foran huset ditt slik at du kan være sikker på at det er plass til flyttebilen. 
 • Hvis venner eller familie hjelper, forklar tydelig hva du forventer at de skal gjøre, og når du forventer at de skal være der. 
 • Sørg for at noen passer på barna og dyrene dine. Det er bedre hvis de ikke er der på flyttedagen. 
 • Ikke bruk poser eller søppelkasser osv. 
 • Pakk alle små tingene dine i flytteeskser
 • Forsikre deg om at alt er pakket før flyttedagen. Du har ikke tid til å pakke på selve flyttedagen. 
 • Når du demonterer møbler, nummerer / setter du et klistremerke på delene og legger dem i en enkelt eske slik at du kan finne dem igjen med en gang etter flyttingen. 
 • Alternativt tilbyr Flytteguiden en demontering / monteringstjeneste.

PÅ SELVE FLYTTEDAGEN:

 • Diskuter først med lederen for flytteteamet hva du forventer at de skal gjøre og hva venner, som hjelper, forventes å gjøre. Flyttefolkene er serviceorienterte. De vil hjelpe til med flyttingen hvor de kan. 
 • Du må derfor være spesifikk og tydelig slik at de ikke tilbyr en tjeneste du ikke vil ha. 
 • Fortell alle tydelig hvor de skal sette tingene. 
 • Du kan også bruke klistremerker for å vise hvor ting må gå. Ikke ha folk inne til rengjøring, utpakking av esker osv. Før flyttefolkene er helt ferdige.

Hvor langt i forveien kan jeg avbestille? 

 • Gratis avbestilling er bare mulig hvis mer enn 30 dager før flyttingen.
 • Inntil 30 dager før flyttedagen betaler du 15% av flytteprisen 
 • Inntil 14 dager før flyttedato betaler du 50% av flytteprisen 
 • Inntil 7 dager før flyttedagen betaler du 75% av flytteprisen 
 • Mindre enn 7 dager før datoen for flyttingen betaler du 100% av flytteprisen 

Hvor langt i forveien trenger jeg for å ordne flyttingen? 

Jo raskere du avtaler med Flytteguiden, jo flere valgmuligheter har du. De fleste flyttinger skjer på sommeren. Flyttebyråene er ofte allerede fullbooket i denne perioden. Så når du bestiller i god tid, kan planleggingen garantert på reservert mannskap og flyttebil. Du må bestille med Flytteguiden minst 7 dager før du flytter. Så snart du har bestemt deg for en dato, kan du bestille flytteoppdraget ditt!

Hvor mye koster det å flytte hus? 

Kostnadene ved å flytte består av ulike elementer. For eksempel vil det variere avhengig av antall arbeidstimer, avstand fra ditt gamle hjem til ditt nye hjem, materialer som flytteeesker og i noen tilfeller muligheten for heis på adressene. Vil du vite hvor mye flyttingen din vil koste? Hos Flytteguiden kan du beregne flyttekostnadene dine i 4 enkle trinn, og vi formilder deg hvilket flyttebyrå som passer best med detaljene du har oppgitt. 

Jeg har mine egne flytteesker fra forrige gang jeg flyttet. Kan jeg forsatt bruke dem? 

Flytteesker som er brukt før blir ofte litt slitt og skjøre. Vi anbefaler ikke at flytteesker brukes på nytt med tanke på sikkerhet og forsikring.

Er det behov for en flyttelift? 

Hvis du bestiller flyttingen din hos Flytteguiden, vil flyttebyrået også kunne tilby en flyttelift, hvis det er nødvendig. Fordelen med en flyttelift er at flyttingen skal utføres på en profesjonell og organisert måte. Hvis du trenger å flytte tunge møbler og mange esker opp flere etasjer uten heis inni, kan flyttearbeiderne kunne bruke en mobil flyttelift.  Bruk av flyttelift forkorter den totale flyttetiden og forbedrer kvaliteten på flyttingen. Det er imidlertid ikke alltid mulig å bruke en flyttelift på alle flytteoppdrag. Flytteliften går kun opp til 5. etasje / 18,5 meter.

Pakket og klar til å flytte? 

Når du bestiller flyttingen din hos Flytteguiden, leverer vi flytteesker, slik at du kan begynne å pakke og være klar til å flytte på dagen du flytter. Begrepet "klar til å flytte" er kanskje ikke kjent for noen som ikke flytter på seg med jevne mellomrom, og da det vil påvirke prisingen av flyttingen din, vil vi gi litt klarhet i denne saken. For å være klar for flyttingen din, må du begynne å pakke og klargjøre alle eiendelene dine. Det kan være at du ikke kan ta alt med deg, og ideelt sett bør disse tingene allerede være fjernet. Men hvis dette ikke er mulig, bør disse tingene skilles fra resten, tydelig merket og ute av veien. Du ville ha mottatt flytteesker for flyttingen fra Flytteguiden. Enhver ting som passer i en eske, skal pakkes ned. 

Dette kan virke rett frem, men i praksis kan det være noen utfordringer. F.eks. gjenstander som speil, malerier, potter, planter osv. vil passe i en eske, men forhindrer at den lukkes. Dette er ikke et problem, det er alltid noen 'åpne' esker så lenge de fleste eskene er ordentlig lukket. Teamet som utfører flyttingen vil normalt ankomme tidlig på morgenen og vanligvis starte på kjøkkenet og stuen. Ikke planlegg å fremdeles gjøre noe pakking på dagen du flytter. Dette vil være forstyrrende for flytte teamet og vil ofte føre til ekstra arbeid og dermed ekstra kostnader. Alt skal pakkes i esker før flyttedagen. Dette vil gi deg litt tid til å ordne med flere esker om nødvendig. Hvis du valgte å demontere og montere møbler, andre ting på veggen eller taket, må du sørge for at disse er ferdige og klare på flyttedagen. 

Ikke glem å pakke alle små deler, skruer, hyller og demonterte deler i esker. 'Ready to move' betyr også at ganger, hage, innkjørsel og parkeringsplass foran døren din er oversiktlig og tilgjengelig for flytte teamet. Som et eksempel, vil ikke flyttebilene bære gjenstander mellom parkerte biler. Bor du i en leilighet med intern heis? Forsikre deg om at du bekrefter datoen for planlagt flytting i god tid med de ansvarlige i bygget, det kan være at det er planlagt vedlikehold, og da kan ikke heisen brukes.

Parkering av flyttebilen - er det nødvendig med tillatelse? 

Du har bestilt et flyttefirma med et team av transportører og utstyr. Vi jobber med forutsetningen om at flyttebilen kan parkeres utenfor hjemmet ditt og at du har organisert parkeringsfritak / tillatelser. Ordne dette i god tid også, for noen ganger trenger du å gjøre dette en god 2 uker i forveien. Bor du over en butikk eller i en handlegate? Hvis du gjør det, er det ofte ingen parkering, og lasting og lossing er tillatt bare om morgenen. En mulig løsning er å starte ekstra tidlig slik at du er ferdig med lasting eller lossing før butikkene åpner. Ordne dette ordentlig med planleggingen. De har erfaring i dette. Hvis en søppelbil kjører langs gaten din hver uke, kan du være sikker på at en flyttebil også kan komme inn. 

Noen ganger må skilt fjernes, en gate kan til og med måtte sperres av, og veldig av og til kan det være at kommunen trenger å sette opp en omdirigering med et skilt. Dette må ordnes uker i forveien. TIPS Bor du i en travel gate? Snakk med naboene dine på forhånd. Be om forståelse for plass av parkering foran huset og forklar forstyrrelsen det kan forårsake. Prøv å reservere 3 parkeringsplasser foran huset ditt for flyttebilen. Det sparer mye tid hvis flyttearbeiderne ikke trenger å gå unødvendig langt. Og hvis været er dårlig, er det siste du vil gå store avstander.

Hva må jeg huske når jeg pakker flytteeskene? 

Å pakke en flytteeske ordentlig er ikke vanskelig, men den trenger litt oppmerksomhet. Tenk på: Vekten. Hvis en flytteeske er for tung, er den vanskelig å bære. 20 kilo er maks. Du trenger virkelig ikke å sette hver eske på vekten, men hvis du synes det er veldig tungt, vil også flyttemennene dine gjøre det. Hva er i det? Skriv innholdet tydelig på hver flytteeske. 

Det gjør det lettere å pakke ut / lete etter ting i det nye hjemmet ditt. Som fjernkontrollen til TV-en din. Du vil ikke bruke dager på å lete etter det. Men bruk for eksempel også 1 eske til alle demonterte deler av skap og senger og skriv innholdet tydelig på esken. Du må finne denne esken med en gang i det nye hjemmet ditt, og det gjør det veldig enkelt å sette møblene dine sammen igjen. Skjøre gjenstander En eske beskytter service og andre skjøre gjenstander. 

Men ikke hvis du ikke pakker den ordentlig. Så bruk rikelig med pakkepapir / silkepapir. Du kan også bruke aviser (selv om avispapir har en tendens til å legge igjen blekk) eller god gammel kjøkkenrull. Disse boksene skal alltid være fulle. Ikke la det være plass til ting å bevege seg rundt. Sett for eksempel alltid tallerkener på sidene, akkurat som å legge oppvaskmaskinen. 

Du kan stable krus, men legge litt papir mellom dem. Skriv med store bokstaver på siden og øverst i esken at den inneholder skjøre gjenstander. Hvor skal flytteesken til? Flytteesker lastes veldig raskt ut i det nye hjemmet ditt. Så flyttearbeiderne må se umiddelbart hvor esken skal plasseres. Du kan for eksempel nummerere alle rommene eller gi dem et klart navn. Skriv det samme nummeret eller navnet tydelig på boksen (helst på siden slik at du og flytterne fremdeles kan se det hvis eskene er stablet).

Hvilke garantier får jeg som Flytteguiden-kunde? 

Med Flytteguiden kan du være trygg på at flyttingen din vil bli gjennomført. Dette betyr at flyttingen din alltid vil fortsette, selv om firmaet du har valgt er uventet ikke i stand til å flytte deg. I tillegg er alle våre medlemmer sertifiserte og forsikrede gjennom våre kvalitetskrav.

Hva er den største fordelen med Flytteguiden? 

Flytteguiden sparer deg for mye tid. Du trenger ikke å be om separate tilbud eller få flyttefirmaer til å komme hjem til deg. Vi vurderer omfanget av husholdningsinnholdet ditt på nettet, og hvilket flyttebyråer som best kan tjene dine behov.

Når blir flytteeskene levert? 

Flytteguiden tar seg av levering av dine flytteesker og emballasje. Vi kan leveres før 13:00 dagen etter at du har booket flyttingen din i løpet av vanlige hverdager. Vi kan til og med levere på lørdager med forbehold.

Hvor blir flytteesker plassert i det nye hjemmet? 

Flytteesker / emballasje lastes veldig raskt inn i det nye hjemmet ditt. Så flyttearbeiderne må se umiddelbart hvor de skal plasseres. Du kan for eksempel nummerere alle rommene eller gi dem et klart navn. Skriv det samme nummeret eller navnet tydelig på eskene (helst på siden slik at du og flyttearneiderne fremdeles kan se det hvis eskene er stablet).

Ofte stilte spørsmål (FAQ) Hvem er Flytteguiden? 

Flytteguiden er en online tjeneste som lar deg organisere flyttingen raskt og enkelt. Flytteguiden gjør det enkelt for deg å planlegge flyttingen din og velge ekstra tjenester som passer deg. Enkelt!

Hvorfor skal jeg velge et profesjonelt flyttebyrå? 

Du kan finne alle mulige tilbud med svært tiltalende navn på internett i dag fra 'folk' eller 'selskaper' som gjerne flytter deg for veldig lite penger. Ikke bli villedet. Selvfølgelig er det unntak, men flytting er og forblir et yrke. Erfarne flyttebyråer har jobbet for å oppnå en profesjonell annerkjennlese. 

De bruker moderne utstyr, er ordentlig forsikret, og de vil definitivt dukke opp på flyttedagen. I dag ser vi i økende grad av cowboyer og klubber av studenter som ikke klarer å møte opp eller utsetter flyttedatoen i siste øyeblikk. Dette er ikke bra for bildet av flyttebransjen, og dessverre er det uunngåelig. To unge gutter kan rett og slett leie en varebil å kalle seg et 'flyttebyrå'. Hva du bør passe på:

Du finner detaljert informasjon om vilkårene og betingelser på nettsiden vår.

 • Sjekk anmeldelser fra andre kunder. 'Godkjent flyttebyrå' eller ikke 
 • Hva er stillingen angående forsikring under flyttingen? 
 • Hvor pålitelig er flyttefirmaet? 
 • Er det en egenandel å betale hvis du krever penger for skade? 
 • Har de faktisk transportløyve på store lastebiler?

Hvis en billig flyttepris ser 'for god til å være sant', er det generelt sett! Flytteguiden er en uavhengig plattform hvor ethvert flyttebyrå kan registrere seg. Vi sjekker disse viktige punktene først og gjør detaljene tydelige og gjennomsiktige for deg.

Hvorfor skal jeg pakke i flytteesker?

Generelt sett bør alt som passer i en flytteeske flyttes i en flytteeske. Bøker, servise og lignende, tydeligvis, men også større gjenstander som vaser, tennisracketer, plakater, myke leker, små hyller, små speil osv. Pakkes best i en flytteeske. Hvorfor? For det første fordi en flytteeske gir beskyttelse. Det er langt mindre sjanse for skade. Men like viktig er det hvor enkelt og lett du kan bære en flytteeske. 

Det er mye raskere enn å flytte alt separat. I tillegg er det lettere å stable eskene i flyttebilen. Fulle esker er enkle å stable oppå hverandre. Det betyr at du bruker all plassen i flyttebilen og kan 'sikre' møblene dine. En rekke stablede flytteeskerer kan brukes til å beskytte små møbler under transport. Har du behov for å bestille flytteesker?

KONTAKT OSS

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Waldemar Thranes gate 63, 0173 Oslo

Telefonnummer
(+47) 22649222

Send oss e-post

ÅPNINGSTIDER

Kl.07.00 - 21.00 (alle hverdager)

Kl.08.00 - 18.00 (lørdager)

Søndager er kontoret stengt

SOSIAL MEDIA