Flyttetips som hjelper deg i flytteprosessen

Dette må du huske før du flytter!

En av faktorene som gjør at flytting kan være stressende, er at det er mye som skal huskes til ulike tidspunkter. Flytteguiden ønsker å hjelpe deg med ulike flyttetips i hvert steg på veien, og har laget sjekklister for de ulike periodene i prosessen. Så slipper den som står midt i flyttestresset å vri hjernen for å huske på alt.

Sjekk når du kan flytte ut og inn

En flyttedag tar tid, og det kan være du må ta deg fri fra jobb, eller unngå å legge planer. Sjekk når du må være ute av den gamle boligen, og når du kan flytte inn i den nye, så vet du dersom du må planlegge litt ekstra.

Huskeliste flytting

Søke om fri fra jobb

Dersom du skal flytte på en arbeidsdag er det lurt å be om fri så fort du vet når du skal flytte. Sjekk med arbeidsgiver om du kan få velferdspermisjon på flyttedagen.

Søke om bytte av barnehage/skole

Har du barn som går på skole eller i barnehage kan det hende de må bytte, eller at du må søke for at de skal beholde plassen de har i dag. Det er viktig å være ute i god tid, og sjekke frister for å søke. Informasjon om frister finnes ofte på kommunens nettside.

Sjekk hva som er inkludert

Sjekk om det er noen goder som er inkludert i leien i ditt nye hjem. Kanskje er det noen abonnementer du kan si opp.

Sjekke oppsigelsestid på abonnementer

Veldig mange har en måneds oppsigelsestid. Dersom det er abonnementer du ikke skal ta med deg til det nye hjemmet bør du vite når du må si opp for å unngå unødvendige utgifter.

En måned før du flytter

Kanskje føles det fortsatt lenge til du skal flytte, men tiden kan plutselig rase av gårde. Denne huskelista bør du finne frem litt før det er en måned igjen, slik at du rekker å gjennomføre og krysse av punktene.

Si opp/endre abonnementer

Ofte er det 1 måneds oppsigelsestid på abonnementer. Si opp eller overfør abonnementer til ny adresse, eller til de som skal ta over din nåværende adresse.

Begynn å selge/gi bort/kaste

Det er både tidkrevende og unødvendig å ta med møbler, klær og ting du ikke ønsker å beholde til ditt nye hjem. Det kan fort ta litt tid å få solgt unna og sortert alt, så det er lurt å starte med dette allerede før du begynner å pakke.

Begynn å pakke

Når bør du starte å pakke ned flyttelasset? Det kan ta lang tid å pakke ned boligen. For å spare deg selv for stress når det nærmer seg, kan det være en idé å begynne allerede en måned før å pakke ned ting du ikke trenger før du flytter. Jo mer du får unna i starten, jo mindre er det å gjøre når det tilspisser seg. Se vår pakkematerialkalkulator.

Sjekk forsikringer

Har du innboforsikring eller annet du behøver å endre adresse på, oppdatere informasjon eller annet? Få oversikt i god tid før du flytter.

To uker før du flytter

Når det er to uker igjen er det på tide å få fart på sakene, slik at du slipper å stresse unødvendig de siste dagene før du flytter. Få unna et par ting du kan gjøre allerede nå.

Få flyttehjelp

Dersom du ikke har gjort det enda er det på tide å se seg om for hjelp på flyttedagen. Hvordan fikser du flyttehjelp? Det er flere måte å gjøre dette på. Du kan for eksempel få hjelp av venner, familie eller leie inn profesjonelle.

Transport

Det er lurt å bestille transport i god tid før du skal flytte,spesielt dersom du flytter på en populær flyttedag. Begynn å se etter flyttebil, flyttebyrå eller henger. Et tips dersom du skal leie minilager er å høre om du kan låne henger gratis, eller be om hjelp til å finne en godt flyttebyrå.

Bestille minilager

Dersom du trenger oppbevaring under flyttingen er det lurt å reservere minilageret litt i forkant, slik at du vet at det er ledig plass. Er du usikker på hvor mye plass du vil trenge er det anbefalt å kontakte lagerleverandøren. De har gjerne mye erfaring med å beregne basert på det du skal lagre.

Har du kjøpt inn pakkemateriell?

Hvis ikke er det på tide. Å pakke ned et helt hjem kan fort ta litt tid, og du trenger noe å pakke i. Finn pakkemateriell av kvalitet

Tenk på flyttevasken

Skal du vaske ut selv, eller bestille vaskehjelp til å ta flyttevasken? Kanskje behøver du å hente inn litt ekstra hjelp fra venner og familie? Avtal eller bestill slik at du vet at de har ledig tid.

Melde flytting

Du melder flytting til skatteetaten, og kan bestille ettersending hos posten. Dette er mulig å gjøre 14 dager før du skal flytte.

Hva bør du gjøre uken før du flytter?

Nå har du kanskje begynt å kjenne på stresset, men forhåpentligvis har du fått gjort unna mye av de viktigste tingene. Enn så lenge er det et par ting som gjenstår på vår liste, før du forhåpentligvis er klar for det nye som venter, om det er et nytt hjem, en reise, eller kanskje noe helt annet.

Pakke siste rest av flyttelasset

Husk å pakke en koffert med det du behøver den første natten, så slipper du å lete gjennom hele flyttelasset for å finne sokker og tannbørste. Her er en liste over ting du kan komme til å trenge, det er fort gjort å glemme noe. Se også vår flytteskole for mange nyttige tips til pakking, flyttemateriell og mer.

Har du alt du behøver til flyttevasken?

Dersom du skal vaske selv trenger du nok en del utstyr for at alt skal bli skinnende rent for de nye beboerne. De siste dagene før flyttingen blir nok hektiske, så det er lurt å få oversikt og handle inn alt du behøver litt tidligere i uken.

Meld flytting

Når du melder flytting tar det ca. 5 dager før endringen trer i kraft. Har du ikke endret adresse enda er det derfor lurt å gjøre det en uke før flyttingen, så får du posten din til den nye adressen.

Hva bør du gjøre dagen før du flytter?

Dagen er her snart, og forhåpentligvis har du rukket å gjøre deg ferdig med all pakking, og alle andre ting som følger i en flytteprosess. Kryss av disse siste stegene for at flyttedagen skal gå så smertefritt som mulig.

Har du nøkler

Sjekk at du har alle nøkler og eventuelt annet som skal leveres tilbake. Hvis du mangler noe bør du helst finne det før du sender flyttelasset avgårde. Husk å ta av nøkler du skal ha med deg videre.

Sjekk hvor du har adgangskoden

Har du leid et minilager slik at du får vasket ut av den gamle boligen eller pusset opp i den nye uten at møblene er i veien, bør du sjekke hvor du har adgangskoden. Jo mer du har klart dagen før det braker løs, jo bedre.

Parkering

Sjekk at du har et sted å parkere flyttebilen/hengeren som ikke er så langt unna inngangen. Du kan fort bruke mye tid på å lete dersom du ikke har tenkt gjennom et par alternativer på forhånd.

Bekreft tidspunkt

Ring eventuelle venner og familie som skal hjelpe deg på flyttedagen og bekreft når dere skal møtes, så får de også en liten påminnelse.

Hva bør du gjøre etter du har vasket ut?

Når du har skrubbet hver krik og krok i leiligheten, er det deilig at det ikke er mye igjen som skal gjøres. Kryss av de siste punktene, så er du straks klar for å legge det gamle hjemmet bak deg, og flytte inn i et nytt.

Ta av nøkler

Før du leverer nøklene fra deg må du huske å ta av eventuelle nøkler du skal ha med deg videre.

Siste sjekk

Helt til slutt, ta en runde og sjekk at leiligheten er klar for nye beboere. Når det er gjort kan du puste lettet ut, og ta fatt på neste oppgave i det nye hjemmet.

Lykke til med flyttingen!

KONTAKT OSS

FLYTTETIPS SOM HJELPER DEG I FLYTTEPROSESSEN

Flytteguiden
Waldemar Thranes gate 63, 0173 Oslo

Telefonnummer
(+47) 81521021

E-post
info@flytteguiden.no

ÅPNINGSTIDER

Kl.07.00 - 21.00 (alle hverdager)

Kl.08.00 - 18.00 (lørdager)

Søndager er kontoret stengt

SOSIAL MEDIA